فهرست موضوعات این برگه
مزایا و معایب نمای کامپوزیت چیست؟
    6 دقیقه زمان مطالعه
   May 10, 2022

مزایا و معایب نمای کامپوزیت

بی شک مزایا و معایب نمای کامپوزیت برای کارفرمایان بسیار حائز اهمیت است چرا که با درک بهتر از آن می‌توان خسارات احتمالی جانی و مالی را کاهش داد. در ادامه ما سعی کردیم که به آنها به صورت مجزا اشاره ای کنیم.

مزایا و معایب نمای کامپوزیت

مزایای نمای کامپوزیت

وزن سبک ورق کامپوزیت

ورق کامپوزیت دارای وزن کمی در حدود 4 الی 8 کیلوگرم در هر متر مربع است که در مقایسه با دیگر مصالح از قبیل شیشه، سنگ و سیمان دارای پایین ترین وزن ممکن می باشد.

طبق تحقیق های انجام شده در این زمینه مشخص شد که نمای کامپوزیت آلومینیوم حدود 90 درصد سبک تر از سنگ گرانیت ، 85 درصد سبک تر از سیمان ، 75 درصد سبک تر از شیشه و 50 درصد سبک تر از ورق معمولی است.

این خاصیت که از اهمیت بالایی برخوردار هست، باعث می‌شود در جاهای حساس مانند دور آسانسور ، ورق کامپوزیت کاربرد فراوانی داشته باشد.

نصب سریع نمای کامپوزیت

اجرای نمای کامپوزیت بسیار سریع‌تر از سایر نماهای ساختمانی انجام می‌شود. پس از آماده شدن مصالح ، مرحله رنگ آمیزی پروفیل ها و سپس جوشکاری برای زدن زیرسازی آغاز می شود و در ادامه آماده سازی ورق برای نصب.

مزایا و معایب نمای کامپوزیت

درجاهایی که تردد بسیار زیاد هست ، بی شک یکی از فاکتور های مهم پس از اقدام به اجرای نما ، سرعت عمل است . تصور کنید که اگر بجای نمای کامپوزیت مترو تهران از متریال دیگه ای استفاده میشد . واقعا چقدر زمان می برد…

تعمیر و نگهداری

امکان تعوویض ورق معیوب و نگهداری آسان ، یکی دیگر از مزایای این نوع نمای ساختمان است. مخصوصا در روش هنگ که این کار به راحتی آب خوردن انجام می‌شود.

ورق کامپوزیت عایق صوت است

بخاطر جنس ورق کامپوزیت و به وجود آمدن لایه هوا میان نما و دیوار نمای ساختمان ، نمای کامپوزیت عایق صوتی خوبی به شمار می رود. این موضوع وقتی اهمیت بیشتری پیدا می کند که در شهرهای پرجمعیت بخواهید اقدام به آپارتمان سازی در کنار معابر شلوغ بکنید. در کنار این که به فکر استفاده از پنجره های دو جداره می افتید باید برای بقیه جاهای نما نیز بفکر باشید.

رنگبندی متنوع و همه پسند ورق کامپوزیت

تنوع رنگ کالرچارت ورق کامپوزیت ، طیف بسیار گسترده ای از انواع این محصول را در اختیار شما قرار می دهد تا سلایق مختلف را پوشش دهد. ورق های ارزان گرانقیمت ، برس خورده و معمولی ، طرح آینه ، طرح سنگ ، طرح آجر ، طرح چوب ، نانو ، هفت رنگ و…. مطمئنا چیزی که دنبالش هستید رو پیدا خواهید کرد.

مقاوم در برابر آتش سوزی

از لحاظ مقاومت در برابر آتش سوزی این محصول در نوع ضد حریق پیشرفت چشم گیری داشته و انواع ضد حریق در بسیاری از کشورها به عنوان مصالح ضد احتراق شناخته شده است.

مزایا و معایب نمای کامپوزیت

در مکان های حساس مانند پمپ بنزین جایگاه سوخت و… مورد استفاده قرار می گیرند و پس از آتش سوزی نیز برای محیط زیست آلودگی ایجاد نمی کنند زیرا تمامی مواد بکار رفته در ساخت آن بدون CFC هستند و گاز سمی تولید نمی کنند.

عملکرد غیر وابسته هنگام وقوع زلزله

با توجه به اینکه این ورق ها به صورت ثابت به نمای ساختمان وصل نمی شوند، در هنگام وقوع زلزله ورق ها در جای خود حرکت می کنند و فرو ریختن آنها به حدأقل می رسد. همچنین وزن کم کل سازه نما باعث کاهش ضریب زلزله در محاسبات می گردد.

آب‌بندی کردن نما

یکی دیگر از مزایای نمای کامپوزیت، امکان آب بندی آن است به شکلی که امکان نفوذ آب به زیر نما وجود نداشته باشد و آب ناشی از باران و برف پس از هدایت به شیارهای تعبیه شده از محل معینی خارج می گردند. این کار با استفاده از واشر کاری و یا استفاده از چسب سیلیکون امکان پذیر است.

مقاوم در برابر خوردگی

این ورق ها در مقابل خوردگی ناشی از آب و هوا و باران های اسیدی کاملا مقاوم هستند و عوامل جوی هیچ گونه تأثیری بر زیبایی و کیفیت نما نخواهد گذاشت. تنها نکته مهم استفاده از ورق کامپوزیت مرغوب است تا رنگ نمای کامپوزیت تغییر پیدا نکند.

اجرا در سطوح بسیار پیچیده و قوس

بخاطر فرم پذیری و انعطاف بالای ورق کامپوزیت ، می‌توان آن را کرو کرد و طرح های پیچیده و زیبایی را خلق نمود. بخاطر انعطاف بالا، حتی در اجرای نمای کامپوزیت مسجد که شامل گنبد و مناره ها است، پروژه های زیادی انجام شده است.

انعطاف پذیری و فرم پذیری بالا

آلومینیوم ماده ای انعطاف پذیر است که می‌توان بر روی آن عملیات‌هایی مانند برش ، خم و سوراخ کاری انجام داد.

مزایا و معایب نمای کامپوزیت

ورق کامپوزیت که برای نمای ساختمان استفاده می شود در اشکال مختلف و با توجه به نوع نما طراحی و ساخته می شود و محدودیتی در شکل پذیری آن ها وجود ندارد.

انعطاف پذیری بالای این محصولات باعث شده از آن ها در کنار مصالحی که انعطاف پذیری کمتری دارند، استفاده شود.

عایق رطوبتی

آلومینیوم زنگ نمی زند و در هوای شرجی بسیار مقاوم است. برای همین بیشتر هموطنان بندر نشین و ساحل نشین از این نما بسیار استقبال کرده اند.

مزایا و معایب نمای کامپوزیت

معایب نمای کامپوزیت

معایب نمای کامپوزیت یا مشکلات موجود در استفاده از این محصول بی تردید بزرگترین مشکل موجود، که به این صنعت نوین لطمه می زند.در زیر ما سعی کردیم به چند مورد آن اشاره کنیم.

استفاده از محصولات بی کیفیت

با وجود اینکه در بازار کشور محصولاتی با کیفیت مناسب و استاندارد و همچنین گروه های متخصص برای اجرای این نما هم اتفاقاً وجود دارد. استفاده از ورق غیر متعارف در اجرای نمای ساختمان های حساس و بروز آتش سوزی و…

اجراهای نامناسب نمای کامپوزیت توسط افراد غیر متخصص

انتظار می رود به خصوص در بحث اجرای ورق افراد متبحر و کاردان صرفاً به اجرای این محصول بپردازند و افراد غیر متخصص از لطمه زدن به این صنعت نوپا دست بکشند.

مزایا و معایب نمای کامپوزیت

هم چنین کارفرمایان محترم پس از تحقیق و اطمینان به کیفیت ورق و اجرا اقدام به نماسازی نمایند و این امر مهم را تنها از شرکت های معتبر بخواهند.

صرفه اقتصادی

نمای کامپوزیت از نظر صرفه اقتصادی مخصوصا نوع ضد حریق ، نسبت به نمای سنگ و یا آجر به صرفه نیست. پس اگر به دنبال نمای مقرون به صرفه هستید ، مسلما نمای کامپوزیت نمی تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد.

جرم پذیری نمای کامپوزیت

جرم پذیری نمای کامپوزیت نسبتا بالا بوده زیرا این نما از فلز آلومینیوم با رنگ کوره بوده که این خود از ایرادات وارده به این نما از جهت جذب ذرات معلق در هوا می باشد.البته نمونه ورق‌های با فناوری نانو ضد گرد و غبار هستند.

معایب نمای کامپوزیت

شما شانس این را دارید که جرم پذیری را با خریدن شیت ورق نوع نانو، کاهش بدهید.

امکان رشد و تکثیر حشرات در شکاف های آن

البته با اتخاذ کارهای پیشگیرانه در صورتی که در نمای داخلی ساختمان استفاده می کنید از حشره کش و… بایستی استفاده گردد.

مقاومت پایین در برابر ضربه

از جمله معایب نمای کامپوزیت ساختمان محسوب می شوند.